Bjorn Berge

Bjorn Berge

Southern Bluesnight presents...

Terug naar UITagenda

Blues without limits.

Bjørn Berge is een Noorse gitaarvirtuoos met een strot “like gravel and broken glass.” In onze INGzaal staat deze legende uit de Scandinavische rockwereld solo op het podium. De ervaring leert echter dat Berge live zodanig knalt alsof er een full band op het podium staat. Geen zacht kabbelende kampvuurmuziek maar een orkaan, gedreven door een stem die klinkt alsof hij overleeft op een dieet van ruwe boomschors.

Enkel gewapend met een akoestische twaalfsnarengitaar en een foot-stompbox trekt Bjørn Berge de wereld rond. Op zijn repertoire staat grofkorrelige blues(rock) met een funky tintje naast covers van Led Zeppelin, Frank Zappa en Bonnie Rait tot Tom Waits en zelfs Motorhead. In 2019 bracht hij zijn eerste album in zes jaar tijd uit; Who Else?. Hiermee bevestigde Berge zijn reputatie als one-man-bluesband, die bekend staat om zijn vlugge en onwaarschijnlijk technische gitaarspel: “Exquisite guitar playing, ballads, groove, blues and a lot of good time music” en “virtuoso of the twelve-string guitar”, roemde de internationale pers. Bij Berge heeft “the blues no limits.” Ook in deze tour buigt hij zich live over blues, folk, jazz, pop en rock lekker pakkend door elkaar gehusseld.