Fun Lovin' Criminals

Fun Lovin' Criminals

Terug naar UITagenda

Als er één act is die het verdient om eens een nachtje in de Nieuwe Nor te verblijven vanwege haar bandnaam dan is het wel Fun Lovin' Criminals. De driekoppige band uit New York City werd met hun vernieuwende mix van rap, rock, blues en jazz en hits als 'Scooby Snacks' en 'The Fun Lovin' Criminal' razend populair in Europa in de jaren '90. Op donderdag 20 oktober 2022 zie je ze in poppodium Nieuwe Nor!

Fun Lovin’ Criminals werd opgericht in 1993 en dankt zijn succes aan een unieke cocktail van alternatieve rock, hiphop, jazz, reggae, blues, soul en funk. Een explosieve mix die we voor het eerste hoorden op het album ‘Come Find Yourself’ in 1996. Ze scoren met de single 'Scooby Snacks', waarin ze gebruik maken van samples uit Pulp Fiction en Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. U2 neemt hen daarop mee als voorprogramma tijdens de ‘PopMart’-tournee en van daaruit groeien ze uit tot een gewaardeerde festival-act die o.a. twee keer op Pinkpop speelde. In hun teksten komen onderwerpen als het rauwe leven in de stad en de georganiseerde misdaad aan bod, maar ze zitten daarnaast vaak ook vol humor en satire. In 2019 verscheen hun laatste album 'Another Mimosa' en voor 2023 staat er een nieuw album op de planning.