Abel van Gijlswijk

Abel van Gijlswijk

AABZ ’22 TOUR: Rebranding Anarchisme

Terug naar UITagenda

Henny Vrienten over Abel: “The last rebel on stage.”

Nooit eerder vertoond op aard. Het kapitalisme heeft de planeet verkloot. En we hebben het zelf zover laten komen omdat we niet kunnen geloven in een alternatief. Dat stopt nu met AABZ ’22 TOUR: Rebranding Anarchisme.

Binnen het tijdsbestek van een zinderend uur conditioneert de magiër AABZ u met 5648 kraakheldere antwoorden en een gulle hand muzikaal werk. Tot moes, uw brein. Waarna hij u zal opvullen met gloednieuw gedachtegoed. Garantie op verlossing? 200%. U wil wat weten; hij weet het al. Verlicht uzelf. Thuisblijven is medeplichtig zijn.

Anderen over Abel
Abel van Gijlswijk is zanger, schrijver, acteur, punk-icoon, stijl-goeroe en labelbaas. We kennen hem van zijn werk als Vice-presentator, van zijn band Hang Youth en zijn solo rap-act Abel. “Punker dan dit krijg je het niet”, zegt Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig over Abel. En Henny Vrienten: “Abel heeft iets wat wij allemaal zo’n beetje kwijt zijn geraakt: vechtlust en een wakkere kijk op de samenleving. Hij is the last rebel on stage.” Kasper van der Laan tenslotte: “Abel bezit de kunst om inhoudelijk raak te schieten en ondertussen ongenadig grappig te zijn. Als ik dit seizoen maar één keer naar het theater kan, dan ga ik naar Abel.”