Rounds

Rounds

Terug naar UITagenda

Sofia, 9 november 2019. Het is nacht. Terwijl het land zich voorbereidt om de 30ste verjaardag van de val van de Berlijnse muur en de regimeverandering in Bulgarije te vieren, dwalen drie politiewagens door de straten van de slapende stad. De politieagenten nemen ons mee op reis door een samenleving die na drie decennia van transitie nog steeds op zoek is naar haar doel en identiteit.

Gebruikte regisseur Stephan Komandarev in zijn vorige film Directions taxichauffeurs die tijdens hun ritten een beeld gaven van de Bulgaarse maatschappij, in Rounds ontmoeten we een aantal politieteams die ons Sofia, de sprankelende hoofdstad van Bulgarije, laten zien en voelen.

Soms tragisch, maar vaak ook amusant, gaat Rounds over waardigheid en hoop in een land dat, na jaren van transitie, nog steeds op zoek is naar zijn eigen identiteit.

Bijzonderheden
Bij de hierboven te bekijken trailer willen we opmerken dat de trailer niet Nederlands ondertiteld is. We vertonen de film wel met Nederlandse ondertiteling.