Matt Bianco

Matt Bianco

The Essential Matt Bianco

Terug naar UITagenda

In 2022 is het 40 jaar geleden dat Matt Bianco zijn eerste hit scoorde. De Britse band werd wereldberoemd door zijn 'easy-going-swing' rondom de herkenbare dry-Martini-stem van Mark Reilly. Het jubileum wordt bekroond met een exclusieve Nederlandse concertserie waarin oude hits zoals Whose Side Are You On?, Half A Minute, Get Out of Your Lazy Bed en Yeh Yeh klinken naast nieuw werk.

Matt Bianco is de band die destijds jazz introduceerde in de door Britse new wave, ska en punk gedomineerde charts. De bandnaam suggereert dat zij een persoonsnaam is, maar Matt Bianco is een fictief personage dat geïnspireerd is op de wereld van secret agents. “We hielden van spionage, TV thema’s en filmscores uit de jaren ’50, ’60 en ’70”, vertelt Mark Reilly.

New Cool Collective
De Nederlandse connectie met Matt Bianco recent aangehaald in een samenwerking met de New Cool Collective, waaruit het album The Things You Love voortkwam. Voor deze nieuwe serie exclusieve theaterconcerten wordt het muzikaal geniale brein van zanger en songwriter Mark Reilly weer aan het werk gezet. In The Essential Matt Bianco speelt de band nieuwe nummers én de grote hits van vroeger. Whose Side Are YOU On?