Boiling Point

Boiling Point

Terug naar UITagenda

Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok Andy Jones in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden in zijn professionele en persoonlijke leven. Een verrassingsbezoek van de voedsel- en warenautoriteit zet het personeel op scherp terwijl het overboekte restaurant zich al begint te vullen met gasten. Andy probeert streng doch rechtvaardig zijn personeel door de chaotische avond te loodsen.

Boiling Point is een indringende schets van het zenuwslopende leven in de keuken van een restaurant. Werken onder hoogspanning, stress moet worden weggedronken en de extreem lange werkdagen eisen hun tol. Regisseur Philip Barantini koos een effectieve vorm om de kijker mee te sleuren in de kolkende gekte van een keuken tijdens spitsuur; het is in één take opgenomen.

Boiling Point neemt je mee op een rollercoaster langs de stomende potten en pannen van de haute cuisine. Mocht Michelin ook sterren uitdelen aan speelfilms, deze bijzondere restaurantthriller kreeg er dan sowieso drie.