WArd/waRD - Ann Van den Broek

WArd/waRD - Ann Van den Broek

Joy Enjoy Joy

Terug naar UITagenda

“Alles moet bewegen. On the move en geen stilstand; daar hebben we genoeg van gehad!”

In Joy Enjoy Joy volgen de dansers van WArd/waRD de flow van het leven, aards en dynamisch. Het is een constante, stuwende en pulserende stroom, altijd in beweging, geen stilstand. Een stroom die schittert als reflecterend licht. Een glamoureuze droom, rusteloos en vol energie.

Na zware thema’s zoals in Memory Loss en Accusations onderzoekt choreografe Ann Van den Broek met Joy Enjoy Joy een schijnbaar lichter thema. Om vervolgens te belanden in een melancholische stemming van aangename, maar voorbije herinneringen. Joy Enjoy Joy illustreert een overgang: het achter je laten van beschuldigingen en verwijten, van spijt en onmogelijke verlangens. Lust verandert in diepe liefde, weerstand in acceptatie. Op weg naar troost en geborgenheid.

Beweging, muziek, tekst en video
Joy Enjoy Joy overschrijdt opnieuw de grenzen tussen verschillende kunstdisciplines met de inmiddels voor WArd/waRD kenmerkende combinatie van beweging, muziek, tekst en video. Voor deze productie heeft Ann Van den Broek zich onder andere laten inspireren door de lichaamstaal van Tom Barman, frontman van de Belgische band dEUS. Ook zijn enkele citaten van hem verweven in de voorstelling, aangevuld met de zangstem van Gregory Frateur.

In de pers
“Joy Enjoy Joy is een dubbelzinnige ode aan de levenslust, met een scherp randje.” - de Volkskrant,
“Ann Van den Broeks ode aan de vreugde is beheerst en daardoor ongekend spannend.” Parool

WArd/waRD – Ann Van den Broek
Ann Van den Broek maakt sinds 2000 met haar Vlaams/Nederlandse gezelschap WArd/waRD producties waarin ze de grenzen van dans als discipline telkens bevraagt, verlegt en herschrijft. Ze oogst veel succes in binnen- en buitenland en won in ons land tot twee maal toe de Zwaan voor beste dansproductie voor Co(te)lette (2008) en The Black Piece (2015).