Fire of Love

Fire of Love

Terug naar UITagenda

Katia en Maurice Krafft ontmoetten elkaar in 1966 en ze hielden van twee dingen: elkaar en vulkanen. Twee decennia lang zwierf het gedurfde Franse vulkanologenpaar over de planeet, op zoek naar uitbarstingen en documenteerde hun ontdekkingen. “Als je eenmaal een vulkaanuitbarsting hebt gezien, kun je niet meer zonder”, legt Katia uit.

Het onverschrokken stel was blijkbaar niet onder de indruk van inherente gevaren zoals extreme hitte, zure meren en rondvliegende rotsblokken, hoewel ze af en toe hittebestendige zilveren pakken dragen die doen denken aan vroege sciencefictionfilms. De onconventionele Kraffts maakten duizenden uren aan spectaculaire - letterlijk gloeiend hete - beelden van spuwende lavastromen en duizelingwekkende uitbarstingen.

Voor hun dood in een vulkanische explosie op de Japanse berg Unzen in 1991, hadden ze het begrip en kennis van deze natuurlijke verschijnselen in de wereld aanzienlijk uitgebreid. Regisseuse Sara Dosa maakte eerder de documentaire The Sheer and the Unseen, over de mythologie van IJslandse vulkaanlandschappen, en waagt zich met Fire of Love aan het noodlottig liefdesverhaal van twee vulkanologen.

Ze heeft hun ongeëvenaarde, angstaanjagend beelden gebruikt om een betoverende en adembenemende documentaire te creëren van deze unieke liefdesdriehoek.