Expositie 1854

Expositie 1854

Jesse de Haas

Terug naar UITagenda

Jesse de Haas exposeert in galerie Van Dam in Heerlen. Titel van de expositie is 1854.Voor deze titel is gekozen omdat de kunstenaar altijd zegt dat hij in de negentiende eeuw is geboren, namelijk in april 1854.

Zo voelt dat voor hem. Jesse de Haas past niet echt in deze tijd, die wordt geregeerd door elektronica, informatica en computers. Een verhaal over zichzelf vindt Jesse de Haas overbodig: “Kijk maar gewoon, meer is niet nodig.”

Jesse de Haas, die opgroeide in een kunstenaarsgezin en al zijn hele leven met beeldende kunst en muziek bezig is, toont in galerie Van Dam kleine werkjes op papier, met kartelrandjes. Getekend met potlood, soms wat aquarelverf. In een lijst zijn maar liefst veertig van deze miniatuur werkjes te zien

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Jesse de Haas samen met Pepe Hermans zou exposeren. De kunstenares heeft zich echter om persoonlijke redenen teruggetrokken van deze duo-expositie.

De expositie wordt zondag 16 oktober om 16.00 uur geopend met een gesprek dat Wiel Beijer voert met Jesse de Haas en een inleiding door kunstenares Deborah de Haas over haar broer. Tot en met 5 december zeven dagen per week gratis te bezoeken tijdens openingsuren van boekhandel Van der Velden van Dam.