Entre Deux Mondes

Entre Deux Mondes

Terug naar UITagenda

De succesvolle schrijfster Marianne verlaat Parijs om aan de kust onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten.

Met Entre Deux Mondes schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden. De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas.

De immer virtuoze Juliette Binoche wordt bijgestaan door verschillende niet-professionele acteurs die de authenticiteit van de film alleen maar verhogen. Entre Deux Mondes won meer dan terecht de publieksprijs op het filmfestival van San Sebastián.