Uitreiking Euregionale Architectuur Prijs (EAP) - 32e editie

Uitreiking Euregionale Architectuur Prijs (EAP) - 32e editie

Terug naar UITagenda

De Euregionale Architectuur Prijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste afstudeerproject van de vijf deelnemende architectuurfaculteiten in de tri-nationale Euregio Maas-Rijn: de RWTH en FH Aachen; de universiteiten Hasselt en Luik en de Academy of Architecture Maastricht.

De prijs biedt getalenteerde jonge ontwerpers een platform om hun toegang tot het professionele werkveld te vergemakkelijken. Daarnaast biedt het de Euregionale architectuuropleidingen de mogelijkheid om van elkaar te leren en de kwaliteit van hun onderwijs verder te ontwikkelen.

Uit dertig geselecteerde afstudeerprojecten (uit gemiddeld 400 per jaar), worden op zaterdag 15 oktober om 20.00 (inloop vanaf 19.00) uur de prijswinnaars en eervolle vermeldingen benoemd door een internationale vakjury. Deze bestaat uit Pieter Bedaux, Johnny Leah, Judith Reitz en Caroline Lateur. De jurysecretaris is Sophia Holst en de projectanalyse wordt dit jaar door Marcel Musch verzorgd.

Tentoonstelling 32e editie EAP (vrije toegang):
Aansluitend op de prijsuitreiking is van 17 oktober t/m 21 oktober en van 31 oktober t/m 04 november de bijbehorende tentoonstelling te bezoeken bij Academy of Architecture Maastricht. Openingstijden: ma. (9.00-18.00); di, wo, do (9.00-21.30); vr. (9.00-17.00)

Bekijk de video van EAP 2021 hier.

Meer lezen?
Deelnemende projecten en juryrapporten, projectanalyses en winnaars zijn te zien op: EAP

Partners coöperatieverband, naast SCHUNCK:
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen, Fakultät für Architektur (Duitsland)
Universiteit Hasselt, Faculteit Architectuur en Kunst (België)
Fachhochschule Aachen (Duitsland)
Academy of Architecture Maastricht (Nederland)
Faculté d’Architecture Université de Liège (België)
Architektenkammer Nordrhein Westfalen (Duitsland)