Nils Frahm

Nils Frahm

Music For Heerlen

Terug naar UITagenda

De Duitse elektronica wizard en ambient musicus presenteert uniek concert ‘voor’ Heerlen.

Als het gaat om het definiëren van de ruimte tussen klassieke en elektronische muziek, wordt geen naam zo vaak genoemd als die van Nils Frahm. De Berlijnse pianist, componist en producer komt naar Heerlen met een gloednieuw album dat in juni in het Sydney Opera House gelanceerd wordt. In september start zijn nieuwe tour genaamd Music for… Heerlen in dit geval. Een unieke concertbeleving die beweegt tussen de werelden van experimenteel, ambient en elektronica.

Een atmosferisch concert
Frahms gebruikt de piano onconventioneel. Hij speelt contemplatief en intiem, en mixt het geluid in een sonische alchemie van ambient texturen en atmosferische elektronica. Talrijke tours en concerten over de hele wereld hebben zijn reputatie als een uitzonderlijke instrumentalist én fascinerende live-muzikant versterkt. Zowel liefhebbers van klassiek als pop, jazzclubs of festivaltenten vinden hun weg om live te genieten van zijn neoklassieke repertoire.

Adembenemend en betoverend
In 2019 stond Nils Frahm in ons land voor het laatst live op het podium met zijn All Melody Tour. Dit album bracht hem de wereld rond, met meer dan 180 uitverkochte uitvoeringen in onder andere New York, Parijs, Los Angeles, Sydney en Berlin. In december 2020 bracht hij de concertfilm Tripping with Nils Frahm uit, in een poging een moment van deze reis te bevriezen en zijn concerten in beeld en geluid vast te leggen. Elk nummer in deze film is evenals elk concert van Frahm adembenemend en betoverend! Zijn nieuwe Music for… tour zal ongetwijfeld weer een heel nieuwe dimensie van deze fascinerende muzikant blootleggen.

Ambitus
Dit concert komt mede tot stand met Ambitus. Dit keurmerk voor lichte en neoklassieke ambient muziek presenteert instrumentale muziek via playlists voor thuis of live op het podium, gespeeld door de componisten zelf. Meer informatie over Ambitus is te vinden op www.ambituspresents.nl.