Appeltaartmatinee Bert van den Bergh

Appeltaartmatinee Bert van den Bergh

Songs of Leonard Cohen

Terug naar UITagenda

Na dit intieme concert serveren wij gratis koffie of thee met (appel)taart.

De songs van Leonard Cohen behoeven geen uitleg. Met zijn eerste plaat uit 1967 Songs of Leonard Cohen heeft hij met nummers zoals Suzanne en So long Marianne meteen enkele klassiekers aan de popgeschiedenis toegevoegd. Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen in 1971 bij zijn tweede plaat Songs of Love and Hate (1971). Beide albums komen aan bod in dit matineeconcert, waarin Van den Bergh de muziek van Cohen tot aan de jaren 90 centraal stelt. Hij doet dit geheel eigen wijze: Bert imiteert niet, hij vertolkt Cohen en weet met zijn donkere, behaaglijke stem de kern van Cohens songs te pakken. Mede ook dankzij de topmusici die hem begeleiden.