Micha Wertheim

Micha Wertheim

Micha Wertheim Voor Heel Even

Terug naar UITagenda

Pas met jou erbij weten wij of Mischa’s idee voor deze nieuwe theatershow levensvatbaar is!

Toen Mischa aan deze voorstelling begon had hij geen idee, vertelt hij: “Ineens drong het idee zich op. Maar dat was natuurlijk pas het begin. Want ieder idee neemt een hele lading mee. Tegenwerken heeft geen zin. Luisteren en meebewegen is het enige dat erop zit. Kijken waar het idee je brengt. En dan nog: pas met publiek erbij blijkt of het idee levensvatbaar is. Het is een kwestie van vertrouwen hebben in de verbeeldingskracht van jezelf en die van het publiek. Als het lukt ontstaat er iets nieuws en levensvatbaars. Al was het maar voor heel even.”

Vandaar: Micha Wertheim voor heel even.

In de pers
"Wertheims voorstelling is hiermee één lang en prikkelend pleidooi voor het belang van de kunsten, bij uitstek de initiator van gebruik van de fantasie. Het betreden van een fantasiewereld is geen ‘vlucht’ uit de ‘echte’ wereld, het is een verrijking van de werkelijkheid." ★★★★ - NRC