Vadim Kholodenko

Vadim Kholodenko

Pianorecital

Terug naar UITagenda

Diepzinnige en ontroerende pianomuziek

Prokofiev / Vier Stukken opus 32
Prokofiev / Things in Themselves opus 45 "B"
Schubert / Sonate nr. 7 D568
Schubert / 3 Klavierstucke D946
Prokofiev / Things in Themselves opus 45 "A"
Prokofiev / Sonate nr. 7 ‘Oorlogssonate’

“Chaos en onzekerheid heersen. Maar het leven gaat door. We blijven voelen en liefhebben”, zei de legendarische pianist Sviatoslav Richter nadat hij de zogeheten ‘Oorlogssonate’ van Prokofiev had gespeeld. De Oekraïense meesterpianist Vadym Kholodenko schittert in deze indrukwekkende muziek van Prokofiev.

Hij vertolk ook diens raadselachtige Things within themselves, waarin de componist zocht naar goddelijke in de mens, en enkele van de mooiste, late pianowerken van Schubert. ‘Zonder twijfel een uitzonderlijk artiest’, schreef Le Figaro over Kholodenko, die vorig seizoen door sterdirigent Teodor Currentzis werd uitgenodigd als artist in residence bij het SWR-Symphonieorchester.

Beleef samen met Kholodenko diepzinnige en ontroerende pianomuziek van Prokofiev en Schubert, de twee componisten die hem misschien wel het meest na aan het hart liggen.