Chekhov Trio

Chekhov Trio

Terug naar UITagenda

Westerlinck / Sonatine
Gade / Noveletten opus 29
Schumann / Pianotrio nr. 3 opus 110

De Deen Niels Gade was een bewonderaar van Robert Schumann en zijn vrouw Clara. Zijn Noveletten opus 29 - een genre dat waarschijnlijk door Schumann is bedacht - zijn een set van vijf contrastrijke miniaturen. Schumann op zijn beurt droeg zijn Derde Pianotrio (1851) op aan Gade. Dit turbulente en ietwat duistere stuk ligt het jonge Chekhov Trio nauw aan het hart. Beide componisten worden vergezeld door de Belgische componist Wilfried Westerlinck. Zijn Sonatine, origineel voor viool, saxofoon en piano, is te horen in de versie voor pianotrio (2021), die de componist speciaal voor het Chekhov Trio schreef.

Op uitnodiging van warm aanbevolen door het Orlando Festival.