Ladysmith Black Mambazo

Ladysmith Black Mambazo

Terug naar UITagenda

Elk optreden van optreden is een onvergetelijke belevenis.

Ladysmith Black Mambazo verwarmt de wereld al 50 jaar met hun opzwepende vocale harmonieën en performances. De populaire Zuid-Afrikaanse a-capellagroep brak in de jaren 80 wereldwijd door na hun bijdrage aan Paul Simons cd Graceland. Dit seizoen is deze legendarische zangroep eindelijk weer eens in ons land te zien en te beleven.

In de loop der jaren wist Ladysmith Black Mambazo liefst vijf Grammy Awards en 19 Grammy nominaties te vergaren. Sinds de jaren 70 is het de meest succesvolle groep uit Zuid-Afrika.

Dit seizoen toert Ladysmith Black Mambazo met een heel nieuwe generatie zangers op het podium. Vol vertrouwen hebben de originele leden het stokje overgedragen aan nieuw talent, om hun ongelofelijk rijke muzikale traditie, de verhalen, maar vooral ook hun boodschap van peace, love and harmony over te brengen op nieuw publiek.