Nynke Laverman

Nynke Laverman

Terug naar UITagenda

“Deze voorstelling is een langgerekt, associatief filmshot, hallucinerend en huiveringwekkend.” - Theaterkrant

Plant is een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman kruipt in deze voorstelling in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra.

Nynke Laverman is zangeres, songwriter, spoken word artist en ontdekkingsreiziger. Ze bevraagt het leven en spaart zichzelf daarbij niet. Nynke schetst poëtische, surreële werelden met veelal akoestische muziek, een randje elektronica en aardse teksten. De veelzijdige Friezin heeft hierbij een stem die je bijblijft: “a leaf-blown shimmer of a voice” volgens The Independent. Op haar nieuwste album Plant uit 2021 en in de gelijknamige theatertour onderzoekt ze de ontspoorde relatie tussen mens en aarde. Spoken word krijgt een stevige plek en ze kruipt meer dan ooit in het mooiste register van haar stem; daar waar het bijna fluisteren wordt. Juist door minder te doen en zachter te zingen, wordt Nynke’s oproep luider: wie willen we zijn als mens?

In de pers
“De voorstelling is als een langgerekt, associatief filmshot, hallucinerend en huiveringwekkend.” - de Theaterkrant
“Nynke Laverman weet diep te raken.” - Trouw
“Een voorstelling die staat als een huis en ademt als een bos.” - Friesch Dagblad
“Plant is van grote klasse.” - Scènes