Le Sommet Des Dieux

Le Sommet Des Dieux

Terug naar UITagenda

Waren George Mallory en Andrew Irvine in 1924 de eersten die de top van Mount Everest haalden? Alleen het fototoestel waarmee zij zichzelf op het dak van de wereld fotografeerden, kan de waarheid onthullen. Zeventig jaar later herkent de jonge Japanse reporter Fukamachi het apparaat in de handen van Habu Jôji, een mysterieuze bergbeklimmer die in 1985 van de radar verdween.

Le Sommet des Dieux is gemaakt met een duidelijke invloed van de Japanse grootmeester Hayao Miyazaki. De film behandelt op indringende wijze het thema van de mens die zijn toevlucht zoekt in de natuur. Met de eenvoudige tekenstijl richt de adembenemende animatiefilm zich op de combinatie van grandioze landschappen en subtiele menselijke relaties.

Le Sommet des Dieux is gebaseerd op de succesvolle manga van Jiro Taniguchi en Baku Yumemakura, en is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Wat ons betreft de terechte winnaar van de César voor beste animatiefilm.