Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Terug naar UITagenda

Bij SCHUNCK is het altijd feest in de weken rondom de Kinderboekenweek!

Tijdens de Kinderboekenweek (en de weken daaromheen) biedt SCHUNCK ieder jaar een afwisselend programma, inclusief een gratis bibliotheekbezoek voor schoolklassen, passend bij het thema. Voor zowel de onderbouw als de bovenbouw van het primair onderwijs kiezen onze leesconsulenten een passend boek dat we samen lezen en waarmee we op een leuke manier actief aan de slag gaan.

Reserveer nu alvast voor jouw klas en vier de Kinderboekenweek in één van onze bibliotheekvestigingen!

Lespakket
Voor het basisonderwijs stelt de Stichting CPNB een lespakket samen dat scholen in het voorjaar bij de boekhandel kunnen bestellen. Dit pakket bevat o.a. het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, de Kinderboekenkrant, de Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van dat jaar.

Zie ook www.kinderboekenweek.nl

Tijdens de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober 2022 staat de natuur centraal. Boeken over buiten, over avonturen en ontdekkingstochten, over diersporen zoeken in het bos, over boomhutten bouwen, vogelspotten. Boeken over bedreigde diersoorten, het klimaat en milieu. Kortom, de Kinderboekenweek is Gi-ga-groen! is er op al onze bibliotheek-locaties vanalles te beleven voor kinderen tot 12 jaar. Kom je luisteren naar het voorlezen? Of speuren in de natuur of meedoen met een creatieve workshop?