Appeltaartmatinee Dick Gebuys

Appeltaartmatinee Dick Gebuys

Verwondering

Terug naar UITagenda

‘Verwondering’ is een heel bijzonder, kostbaar gevoel: het grijpt je, verbaast en verrast. Het programma De Verwondering draagt dit gevoel uit aan de hand van korte gesprekken, speciale teksten en bijzondere muziek, op het toneel gebracht door vier muzikale toptalenten uit de regio. Daarnaast dragen jonge dichters voor uit hun werk. De presentatie is in handen van Dick Gebuys.

Dick Gebuys presenteert al 33 jaar het boekenweekprogramma in Theater Landgraaf. Daarnaast maakte hij programma’s in Voerendaal, Dordrecht, Rotterdam, Hasselt, Brussel, Gent en in Ho Chi Minh City en Hanoi in Vietnam. Zijn negende dichtbundel De Verwondering bevat talrijke gedichten rond het thema verwondering.

Kelly God is een vermaard sopraan. Zij zong in Wenen, Giessen, Erfurt, Hannover en Bayreuth en vertolkte hoofdrollen in beroemde opera’s en operettes.

Lars Wachelder behoort tot de top van de Nederlandse hoornisten. Hij speelde onder andere bij de Deutsche Oper am Rhein en Düsseldorfer symphoniker. Sinds 2013 speelt hij bij André Rieu in diens Johann Strauss Orkest.

Kasper Schonewille studeerde piano aan het Conservatorium in Maastricht en aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf. Hij heeft in het Concertgebouw in Amsterdam een bijzondere cd met werk van Felix Mendelssohn opgenomen, die binnenkort uitkomt.

Oxana Thijssen studeerde harp op de conservatoria van Arnhem en Amsterdam. Daarna zette zij haar studie voort aan de Mozarteum Universiteit in Salzburg.

Na dit concert serveren wij een gratis kop koffie of thee met (appel)taart.