Luistervinken: Piano(recital)

Luistervinken: Piano(recital)

Toine Sporken

Terug naar UITagenda

Een heel orkest in één instrument

Op veler verzoek heeft Toine Sporken, muziekkenner en vaste inleider, een nieuwe serie luisterlessen voor u samengesteld. De Luistervinken zijn elk seizoen een ideale aanvulling op ons klassieke programma.

Als eerste stelt Toine de piano(recital) centraal in een Luistervink die begint met Bartolomeo Cristofori, ontdekker van de pianoforte begin 18e eeuw. We volgen de ontwikkeling die zijn vinding onderging, nemen een duik in het binnenste van het instrument en luisteren naar een keur aan (onbekende) composities. Franz Liszt stond vervolgens aan de wieg van het recital. Zijn motto ‘Het concert, dat ben ik zelf’ zegt genoeg. Naast tekst en uitleg klinkt dan ook vanzelfsprekend prachtige live muziek.