Oldboy

Oldboy

Terug naar UITagenda

Op een regenachtige nacht wordt Oh Dae-su voor zijn huis ontvoerd. Hij wordt wakker in een afgesloten hotelkamer zonder ramen. Hij weet niet wie hem gevangen genomen heeft, en nog minder waarom. Terwijl de tijd verstrijkt, noteert hij in een boek wie hij ooit pijn heeft gedaan in zijn leven. Vijftien jaar later is zijn boek bijna volgeschreven en wordt hij onverwacht wakker in vrijheid. Dit is zijn kans om te ontdekken wie hem al die jaren gegijzeld heeft, en waarom. Het begin van een spannende kat-en-muis-spel.

Met Oldboy zette de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-Wook zichzelf in 2003 op de wereldkaart. De film werd lyrisch ontvangen en door niemand minder dan Quentin Tarantino, die in 2004 voorzitter was van het filmfestival van Cannes, kreeg Park de juryprijs overhandigd. Internationaal werd deze heftige wraakfilm een succes, die zijn publiek verbijsterde door zijn fascinerende mengelmoes van filmische virtuositeit en heftige geweldsscènes.

Oldboy werd recent gerestaureerd en wordt vandaag de dag gezien als een moderne klassieker.

Bijzonderheden
Ter gelegenheid van de release van Decision to Leave halen we een eerdere film van regisseur Park Chang-Wook terug.