The Last Ones

The Last Ones

Terug naar UITagenda

De prachtige maar barre toendra van Lapland herbergt een mijn in de diep bevroren bodem. Mijnwerkers hebben het er zwaar en botsen regelmatig met hun leidinggevende. Rupi wordt verscheurd tussen loyaliteit aan zijn vader, een inheemse rendierhoeder, en de manipulatieve eigenaar van de mijn. Die probeert de hoeder van zijn land te verdrijven om de mijn uit te breiden.

De wereld van The Last Ones speelt zich af in een klein mijndorpje, vol spanningen tussen lokale rendierherders en mijnwerkers. Terwijl regisseur Veiko Õunpuu vragen oproept over het gebruik en de waarde van de Arctische landen, laat hij ook romantische conflicten en noordelijke melancholie zien met een vleugje donkere humor.

The Last Ones ontvouwt zich uiteindelijk als een 'Noordse Western' tegen een majestueus landschap en is tevens een aanklacht tegen uitbuiting en hebzucht.