Lavinia Meijer & Nadia Sirota

Lavinia Meijer & Nadia Sirota

Shaping the Future

Terug naar UITagenda

Werken van Glass, Muhly, Reid e.a.

Na boeiende samenwerkingen met Olafur Arnalds en Philip Glass neemt ster-harpiste Lavinia Meijer u ditmaal met Nadia Sirota mee op haar reis langs componisten, die gezichtsbepalend zijn voor de klassieke muziek van nu.

Sirota is altvioliste, radiomaakster én muziekprogrammeur van de New York Philharmonic. Een betere advocate voor de muziek van nu is nauwelijks denkbaar. In hun ‘concert lecture’ vertelt dit fascinerende duo bijzondere verhalen en spelen zij de wereldpremière van Ludwig-Leone’s Past Life, speciaal voor dit programma geschreven. Verder klinken nog eens vier wereldpremières van nieuwe arrangementen, waaronder Lumee’s dream van Ellen Reid uit haar opera p r i s m die beloond werd met de Pulitzer Prize 2019.

Harp: Lavinia Meijer
Altviool: Nadia Sirota

Philip Glass - The Orchard +
Caroline Shaw - In Manus Tuas
Marcos Balter - UT
Lavinia Meijer - DAMnation
Ellen Reid - Lumee’s Dream +
Ellis Ludwig-Leone - Past Life *
Nico Muhly - Drones and Viola +
Philip Glass - Selections from Tissues +

*world premiere
+world premiere arrangement