Venice

Venice

Jacaranda Tour Europe 2022

Terug naar UITagenda

De meesters van de West Coast harmonies zijn terug!

Met hun nieuwe album op zak, Jacaranda Street komt Venice terug naar Heerlen! Tijdens hun gloednieuwe show hoor je nieuwe nummers maar ook de welbekende klassiekers uit hun repertoire.

Venice wordt geroemd om zijn perfecte vierstemmige West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon. Alle vier geboren en getogen in Venice Beach, Californië. Hun zonnige ‘harmony-sound’, persoonlijke teksten en betrokken shows leveren Venice in Nederland iedere tour staande ovaties op.

Venice treedt sinds de jaren 80 op. Beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en The Eagles hebben de zangers een eigen folk/rock/soul-sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen. De Lennons beschouwen Nederland als hun tweede vaderland. Sinds hun doorbraak eind jaren 90 hebben ze hier, samen met bassist Mark Harris Jasper Westerhof en André Kemp een grote schare fans opgebouwd. Ze werden beloond met onder meer een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest.

Hun Southern California sound roept meteen herinneringen op aan Woodstock '68: Crosby, Stills, Nash & Young, Joni Mitchell, The Eagles. Een beetje rock, een beetje country, soms jazzy, allerlei invloeden, maar altijd Venice!!

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 21 april 2020 (daarna verplaatst naar 18 maart 2021), maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling wederom verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.