Girls & Boys

Girls & Boys

Toneelgroep Oostpoel

Terug naar UITagenda

Een aangrijpende One Woman Show.

Oostpool brengt met Girls & Boys Dennis Kelly’s theatrale noodkreet over mannelijk geweld naar Heerlen. Met woede als brandstof, humor als katalysator en menselijkheid als doel. Confronterend, maar vooral ook doordrongen van genegenheid. En met een dringende oproep om elkaar en het leven lief te hebben.


Het veelgeprezen Girls & Boys van toneelschrijver Dennis Kelly is als een hedendaagse anti-Medea. Een monoloog die begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Het verhaal
Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het sprookje af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Over Hadewych Minis
De indrukwekkende en muzikale solovoorstelling Girls & Boys wordt gespeeld door Hadewych Minis. De rol is het multitalent op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. Recent tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Op tv veroverde ze heel Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro.

Credits
Tekst: Dennis Kelly
Vertaling: Hannah van Wieringen
Regie: Daria Bukvić
Spel: Hadewych Minis
Muziek: Wilko Sterke