Bo

Bo

Terug naar UITagenda

Wanneer de onverschrokken Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader - een bekende trompettist - te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. Op zoek naar haar afkomst en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levan’s vrachtwagen. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het Georgische landschap. De opbloeiende liefde tussen Bo en Levan zorgt ervoor dat ze uiteindelijk hun geheimen met elkaar durven te delen.

In 2011 regisseerde Joost van Ginkel zijn eerste speelfilm het dovendrama 170 Hz, die de publieksprijs won op het Nederlands Film Festival. Gaite Jansen speelde hierin ook de hoofdrol. In 2015 volgde zijn tweede film, het grotestadsmozaïek The Paradise Suite, dat geselecteerd werd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Bo is alweer zijn derde film die zich afspeelt in het adembenemende Georgische landschap.

Bijzonderheden
Het Nederlands Filmfestival komt ook dit jaar weer naar Filmhuis De Spiegel. Kom kijken naar de exclusieve voorpremière van Bo van regisseur Joost van Ginkel in het Royal Theater van Heerlen. Het is de slotfilm van de 42e editie van het Nederlands Film Festival.