Decision to Leave

Decision to Leave

Terug naar UITagenda

Hae-joon is een jonge, uiterst getalenteerde detective in het bruisende Busan. Als het lichaam van een man wordt gevonden aan de voet van een nabijgelegen berg, krijgt Hae-joon de zaak toegewezen. Zo ontmoet hij de mooie, raadselachtige weduwe, Seo-rae, die ogenschijnlijk onbewogen reageert op de dood van haar man. Zij lijkt over een overtuigend alibi te beschikken, maar toch blijft Hae-joon haar volgen. Zijn nieuwsgierigheid ontaardt in een obsessie.

Het plot klinkt op papier als het soort erotische thriller waar de Hollywoodstudio’s in de jaren tachtig en negentig in grossierden, maar het subtiele Decision to Leave doet niet aan goedkope sensatie. Actrice Tang Wei overtreft haar iconische rol in Lust, Caution als een zwarte weduwe die een ijverige detective in haar web weet te strikken. Voor het ingenieus opgebouwde plot en de vele visuele vondsten werd regisseur Park Chan-Wook met de prijs voor beste regisseur beloond op het afgelopen filmfestival van Cannes.

Naast de speelfilms van regisseur Bong Joon-Ho zijn de ingenieuze films van Park Chan-Wook het belangrijkste exportproduct van Zuid-Korea. Na Oldboy en The Handmaiden, levert hij met Decision to Leave een sensuele en spannende misdaaddrama af.