Stray Dogs

Stray Dogs

Terug naar UITagenda

Een alcoholistische vader zwerft met zijn twee kinderen in en om het moderne Taipei. Hij verdient een mager loon als levend reclamebord voor een makelaar in luxe appartementen. Als hij aan het werk is, lopen zijn zoon en dochter supermarkten en winkelcentra af op zoek naar kookdemonstraties waar ze gratis kunnen eten.

Ze wassen zich in openbare toiletten en 's nachts zoeken ze hun toevlucht in een verlaten gebouw. Hierin bevindt zich een hypnotiserende muurschildering waar de vader door geobsedeerd is. Op zijn verjaardag voegt een vrouw zich bij het drietal. Haar genegenheid voor de kinderen is duidelijk zichtbaar. Zou zij de sleutel zijn tot hun verleden?

Het verhaal rondom het armoedige gezin is eenvoudig, maar zoals altijd vult regisseur Tsai Ming-liang het filmdoek met een waaier aan rijke en vreemde details. Zoals de vader die plots een Taiwanees popliedje zingt tijdens een zoveelste zinloze dag. Muziek is hier een uiting van innerlijke angst.

Opnieuw vraagt Tsai Ming-liang sympathie voor de eenzame en verloren zielen in een massieve Aziatische stadsconstructie, een decor waar hij veel van zijn films situeerde. De Taiwanese grootmeester kondigde jaren geleden aan dat Stray Dogs wellicht zijn laatste speelfilm zal zijn. Laten we hopen van niet.

Bijzonderheden
Om Contact Film een laatste keer te eren vertoont Filmhuis De Spiegel een jaar lang iedere maand een bijzondere film uit hun rijke collectie. We hebben ervoor gekozen om van ieder continent een titel te vertonen, van klassieker tot genrefilm.