Rooftop tour

Rooftop tour

Terug naar UITagenda

Bij SCHUNCK geven we geregeld rondleidingen, om het getoonde te duiden en jou als bezoeker te voorzien van extra informatie. Dat doen we ook voor the Heerlen Rooftop Project. SCHUNCK biedt op een aantal zondagen een gratis een Rooftop tour aan onder leiding van een professionele rondleider.

Plantenbakken vol kruiden, groenten, eetbare bloemen en heerlijke zitjes zorgen samen een bijzondere plek in, met zicht op het Heerlense dakenlandschap. Om meer te weten te komen over dit project en haar stedelijke omgeving, zijn er deze zomer op de laatste zondag van de maand Rooftop-tours.

Over de tour
De tour begint in de hal van SCHUNCK Glaspaleis. Samen met stadsgids Jenny Kranendonk wordt de kleine expositie in het Glaspaleis bekeken om vervolgens de weg te vervolgen naar het dak van Q-Park Putgraaf. Daar wordt tekst en uitleg gegeven over het ontwerp van architectencollectief Selvatico, waarbij de tuin is opgedeeld in groene kamers die biodiversiteit stimuleren en natuur de stad in brengen. Vervolgens zal Jenny aan de hand van het bijzondere uitzicht op de stad een korte geschiedenis van Heerlen geven.

Praktische info
Duur: 1,5 uur

Er is plek voor 20 deelnemers, aanmelden hoeft niet. Vol = vol. We verzamelen om 15:00 uur in de hal van SCHUNCK Glaspaleis. Bij slecht weer kan de Rooftop tour helaas niet doorgaan.