Nowhere Special

Nowhere Special

Terug naar UITagenda

John is een 35-jarige alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland die de zorg heeft over zijn zoontje Michael van vier. John heeft echter niet lang meer te leven, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en wordt hierin ondersteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan. Toch moet John tot een beslissing komen. Wat is een goede ouder en wie is de beste voor Michael?

Nowhere Special is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De chemie tussen James Norton als John en Daniel Lamont als de vierjarige Michael is fenomenaal. De film van Uberto Pasolini raakt diep en zindert lang na. Op meerdere filmfestivals over de hele wereld werd de film terecht bekroond met de publieksprijs.

Nowhere Special is een indringend en gevoelig Brits drama over een vader die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn zoontje. Wat ons betreft één van de beste films van het jaar.

Bijzonderheden
Ter gelegenheid van de release van Nowhere Special halen we een eerdere film van regisseur Uberto Pasolini terug. Still Life zal eenmalig te zien zijn. Beide speelfilms kunnen gebruikt worden als antigif tegen de hedendaagse polarisatie.

Uberto Pasolini werd geboren op 1 mei 1957 in Rome, Italië, en werkt sinds 1983 in de filmindustrie. Hij begon met werkzaamheden achter de camera en werd uiteindelijk een onafhankelijke producent toen hij zijn eigen productiebedrijf Redwave Films oprichtte. Pasolini heeft verschillende films geproduceerd, waaronder The Full Monty, die vele internationale prijzen won. Machan is Pasolini's speelfilmdebuut als regisseur. Still Life was in 2015 een grote hit in Filmhuis De Spiegel. Een regisseur met een barmhartig hart, zo blijkt wel uit zijn films.