Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

Vrij Land

Terug naar UITagenda

Muziek-theatervoorstelling in het kader van 75 jaar Vrijheid

De voltallige Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) komt naar Heerlen met een indringend theatraal concert in het teken van onze vrijheid en onze liberators. Een non stop programma met als soliste Valéry van Gorp. Liedjes uit de voorstelling Vrij Land. De songs worden omlijst met mooie orkest composities in het teken van onze vrijheid en onze liberators. De muzikale leiding is in handen van chef-dirigent majoor Tijmen Botma.

Het concert wordt u aangeboden door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Het concert is met name een dankbetuiging voor de duizenden adoptanten die vaak al vanaf 1945 een gesneuvelde Amerikaanse militair herdenken. Daarnaast zijn alle Amerikaanse familieleden te gast die in Limburg zijn voor het bijwonen van Memorial Day. Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat betekent vrijheid eigenlijk? Op zoek naar het antwoord neemt de KMKJWF het publiek in Vrij Land mee in een poëtisch verhaal over de wortels van onze samenleving en hoe wij samen de wereld draaiende houden. Dit verhaal wordt live verteld en gezongen in een verrassende mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek. Historische archiefbeelden en speciaal voor de voorstelling gecreëerde videobeelden laten zien hoe trots wij mogen zijn op ons land, maar dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is.

Met meeslepende verhalen en prachtige muziek vieren we onze vrijheid en eren we de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn.

Vrij Land is een initiatief van Stichting de Koninklijke Landmacht en de stichting Nederlandse Veteranendag.