De Boekenborrel

De Boekenborrel

met o.a. Gerard Kessels en Michaël Elias

Terug naar UITagenda

Columnist Gerard Kessels en schrijver Michaël Elias in De Boekenborrel

Eigenlijk zou columnist Gerard Kessels van De Limburger voor de zomervakantie al zijn opwachting maken in praatprogramma De Boekenborrel in boekhandel Van der Velden van Dam om te praten over zijn recente bundel Dezer dagen. Maar toen was zijn boek echter in herdruk en dus niet te koop. Dus is er een herkansing in deze aflevering: eerst gaat Wiel Beijer in gesprek met de columnist en daarna is er de voor de fans de lang verwachte signeersessie door Gerard Kessels.

De aftrap in deze Boekenborrel wordt verricht door Marie-José Moers die zo onder de indruk was van de roman Hanesteen van de schrijver Michaël Elias dat zij hem uitnodigde voor een gesprek. Hanesteen handelt over een man die in zijn leven hopeloos is vastgelopen, in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen wordt en uiteindelijk toch weer een draai aan zijn leven weet te geven.

Derde gast is Bert Nelissen, nog even actief als voorzitter van het college van bestuur van scholenkoepel Innovo en fan van Willem Frederik Hermans. Ben van Melick gaat met Nelissen in gesprek over de schrijver, die naast Gerard Reve en Harry Mulisch een van de grote drie Nederlandse schrijvers was. Onlangs verscheen deel 24 van de Volledige Werken van Hermans. Genoeg stof om in gesprek te gaan over de auteur van onder meer Nooit meer slapen.

De Boekenborrel is zaterdag 24 september, aanvang 16.00 uur, in boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen. Aansluitend signeersessie. Gratis toegang.