Angry Young Men

Angry Young Men

WAT WE DOEN

Terug naar UITagenda

Vlijmscherp hiphoptheater over leven aan de onderkant.

Angry Young Men is een vlijmscherpe hiphop voorstelling van Floris van Delft en rapper Winne over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die op straat hangen. Jongens die met stenen naar de politie gooien. Jongens die dromen van geld en aanzien, als het moet via de criminaliteit.

In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

Veiligheid
Angry Young Men gaat over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien. Het vertrekpunt zijn de nieuwsberichten over jonge jongens die huurmoorden plegen. Ze krijgen daar hoge straffen voor. De vraag is: hoe weeg je de afschrikkende werking van zo’n hoge straf af tegen de consequenties voor het leven van iemand die niet eens de kans heeft gehad om volwassen te worden?

Over de makers
Theatergezelschap WAT WE DOEN wil mensen met theater, podcasts, stand up comedy en lezingen bewust maken van de wereld om ons heen. Ze zoeken hiervoor de vormen die passen bij hun onderwerpen én hun publiek. Bij Angry Young Men werken de makers intensief samen met jongeren die zelf hun plek in het leven ook nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze maken eigen korte solovoorstellingen, een podcastserie en (social)media content over hun perspectief. Of ze gaan aan de slag achter de schermen, bijvoorbeeld met kostuums, met het schrijven of als productieassistent.

De makers
Tekst: Floris van Delft & Winne
Regie: Floris van Delft
Regieassistent: Boyd Grund
Spel: Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk, Mees Hilhorst, Juan Zayd
Muziek: Bnnyhunna (Benjamin Ankomah)