Matangi Kwartet

Matangi Kwartet

& pianotalent Nikola Meeuwsen

Terug naar UITagenda

Romantische kamermuziek van Beethoven, Schumann en Mendelssohn.

Beethoven / Strijkkwartet nr. 10 opus 74
Mendelssohn / Strijkkwartet nr. 1 opus 12
Schumann / Pianokwintet opus 44

Het Matangi Kwartet is al 22 jaar een graag geziene gast op podia in binnen- en buitenland. “Dichtbij ideaal spel” schreef Gramophone over het Nederlandse Matangi Kwartet dat net zo lief de diepte in duikt met Mozart en Beethoven als swingt in pop en jazz. Hoe vond het Matangi Kwartet zijn naam? Ze pakten een boek uit de kast, sloegen het open, en prikten een woord (echt!). Beter had niet gekund. Matangi bleek een Indiase muziekgodin. Zij brengt in vervoering door snarenspel van passie, liefde en hartstocht. Aangevuld met de aanstormend pianotalent Nikola Meeuwsen (winnaar Concertgebouw Young Talent Award 2019) dompelen de Matangi’s u onder in romantische kamermuziek van Beethoven, Schumann en Mendelssohn.