Eerlijk Gezegd

Eerlijk Gezegd

Terug naar UITagenda

Gemeente Heerlen, Black Lives Matter Parkstad en de Antidiscriminatievoorziening Limburg slaan de handen ineen om discriminatie tegen te gaan en bespreekbaar te maken. In de fototentoonstelling ’Eerlijk gezegd’ vertellen Heerlenaren die racisme en discriminatie ervaren hun persoonlijke verhalen.

Heerlen is een stad vol diversiteit. Sinds de opkomst van de mijnen tot nu hebben vele niet-Heerlenaren zich hier gevestigd om te werken en de stad mede vorm te geven. Voor veel inwoners zijn deze mede-Heerlenaren niet altijd bekend, waardoor er anders naar ze gekeken kan worden.

Met de fotoportretten en verhalen van ‘Eerlijk gezegd’ willen wij de verbinding tussen Heerlenaren vergroten. De diverse ervaringen laten een ander perspectief zien en maken ons bewust dat er nog veel te doen is. Kijk de geportretteerde mensen in hun ogen, luister naar hun verhalen en laten we ‘Eerlijk gezegd’ in dialoog gaan. Heerlen is een kleurrijke stad en dat maakt ons en onze mooie stad alleen maar sterker!

Behalve de foto-expositie zijn er lezingen en onderwijsprojecten in samenwerking met regionale basisscholen.

De tentoonstelling is na Cultura Nova nog tot 22 oktober te zien. Kijk voor de openingstijden en actuele informatie op de website www.eerlijkgezegdproject.org of volg ons op Instagram @eerlijkgezegdproject of Facebook @eerlijkgezegdproject.