L'Homme Cirque

L'Homme Cirque

David Dimitri (vanaf 8 jaar)

Terug naar UITagenda

L’Homme Cirque is een complete circusvoorstelling, uitgevoerd door slechts één man: de beroemde Zwitserse circusartiest, David Dimitri, ook wel bekend als de ‘Lord of the Wire’ (New York Times). Deze circusvirtuoos reist solo over de wereld met een innovatieve combinatie van acrobatiek, muziek en dans.

Alles is authentiek en wordt alleen door David uitgevoerd. Zijn stunts zijn ongelooflijk gedurfd en kunnen elk moment fout gaan, waardoor hij in een aantal zeer precaire situaties terechtkomt. Maar hij is wonderbaarlijk bekwaam en slaagt erin om keer op keer te zegevieren. De show is soms poëtisch, soms hilarisch en grappig, maar vooral ongelooflijk aangrijpend. Probeer je zenuwen maar eens in bedwang te houden wanneer hij zichzelf door de tent katapulteert met een echt kanon!

Allround artiest
David Dimitri was in het verleden een virtuoos bij Cirque du Soleil. Nu presenteert hij solo spannende en aangrijpende voorstellingen en oogst daarmee niets dan lof. Door een opleiding aan de State Academy for Circus Arts in Boedapest te combineren met intensieve dansstudies aan de beroemde Julliard School in New York, wordt vooral zijn koorddansen gevierd in circussen, kunstfestivals en concertzalen over de hele wereld. Hij trad op met het Canadese Cirque du Soleil, New York's Big Apple Circus, het Swiss National Circus Knie en de Metropolitan Opera onder leiding van Jean-Pierre Ponelle.