Celui Qui Tombe

Celui Qui Tombe

Compagnie Yoann Bourgeois

Terug naar UITagenda

Een bloedstollende show van dé grote ster van het moderne circus.

Yoann Bourgeois is een wereldwijde ster in de circus- en theaterwereld! Deze Fransman is acrobaat, jongleur, choreograaf én danser. Met zijn gezelschap Compagnie Yoan Bourgeois brengt hij een boeiende voorstelling naar Cultura Nova, waarbij je op het puntje van je stoel belandt.

Wie denkt dat circus een beetje duf is, loopt hopeloos achter! Dat bewijst Celui qui tombe van Compagnie Yoann Bourgeois (Centre Chorégraphique National de Grenoble); een bloedstollende show vol dans en acrobatische toeren die het circus helemaal van nú maken: 'modern circus'. Een frisse en razendsnelle combinatie van acrobatiek en dans, zowel solo als in paren.

Voortdurend balanceren
Celui qui tombe is een prachtige voorstelling, die toegankelijk is en licht blijft en tegelijkertijd ruimte schept om de complexiteit van de bewegende mens te overdenken. De circusartiesten/dansers, hangen, springen, lopen en rennen op een grote houten vloer, die ronddraait, stijgt en daalt, rondtolt, kantelt en swingt als een enorme schommel. Het is voortdurend balanceren op een dunne lijn van beweging, gewicht en zwaartekracht. Spanning gegarandeerd!