(h)ear festival 2022

(h)ear festival 2022

Mike Kramer

Terug naar UITagenda

Avontuurlijk geluid uit de Lage Landen.

De 2022-editie van (h)ear festival biedt een actueel overzicht van wat te halen valt in het rijk der klanken. Dit avontuurlijke geluid wordt het podium gebracht door geluidskunstenaars die optimaal weten te reflecteren tussen het verleden en de toekomst.

Het programma toont een fantastisch pallet aan klankkunstenaars uit België. Onze landsburen hebben een rijke traditie als het op experimenteel en avontuurlijk onderzoek aankomt. Een aantal van hen is begin 2022 op de verzamel-DVD 10xOPEN met exclusieve audio- en videowerken beland. Tijdens het festival zal deze release extra onder de aandacht worden gebracht. Uitzondering in het programma is de Oostenrijkse Mia Zabelka. Zij wordt echter door haar Belgische collega’s geprezen om haar kwaliteiten.