Willem de Bruin / Likeminds

Willem de Bruin / Likeminds

Spuug van God

Terug naar UITagenda

Een voorstelling over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp.

“Mijn naam is Willem Arnold de Bruin. Ik bezit dezelfde initialen als onze koning. De kleur van onze achternamen vertelt het contrast tussen ons. Mijn moeder is Nederlands en mijn vader komt van Curaçao. Ik voel me geen van beide.”

Willem de Bruin confronteert ons in Spuug van God met de vraag wat het betekent om als gekleurde jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp in de polder. Zelf valt Willem in heel veel identiteiten uit elkaar. Van hem zijn er veel versies, want hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Voor elk gezelschap filtert hij een stukje Willem weg of voegt hij de juiste elementen toe. Van zijn vader heeft hij geleerd te lachen naar de wereld. Wat van binnen zit, binnen te houden. Aanpassen, daar is Willem een kei in. Een kameleon verandert van kleur, maar is nog steeds een kameleon. Willem komt ook in verschillende kleuren. Maar wie Willem is weet niemand. Zelfs Willem niet. 

Over Willem de Bruin
Willem de Bruin (1985) is muzikant en acteur, bekend van The Opposites. In 2018 bracht hij zijn soloalbum Man in nood uit. In datzelfde jaar maakte hij zijn speelfilmdebuut in Catacombe. Bij Likeminds maakt Willem nu zijn eerste theatervoorstelling Spuug van God.

Over Likeminds
Likeminds is een ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines. Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar. Daarnaast leidt Likeminds Factory jongeren op tot autonoom theatermaker.