Backbone

Backbone

Gravity & Other Myths

Terug naar UITagenda

‘Voorbij de grenzen van het circus’

Ze noemen zich brutaalweg Gravity & Other Myths (GOM) en na tachtig minuten adembenemende acrobatiek heb je de neiging ze nog gelijk te geven ook: zwaartekracht is een verzinsel van Isaac Newton. Een natuurwet die aantrekkingskracht beschrijft? Hou toch op. Voor wat het menselijk lichaam vermag bestaan geen wetten, lijken deze Aussies te willen zeggen.

In Backbone onderzoekt het Australische circusgezelschap Gravity and other Myths de verschillende percepties van wat kracht is, waar het vandaan komt, en hoe het wordt gemeten. Deze uitzinnige viering van de menselijke onderlinge verbondenheid zal de grenzen van kracht aftasten: fysiek, emotioneel, individueel en collectief. Het speelt zich af in het hier en nu. We nemen het publiek niet mee naar Verona. We staan op een podium. In een theater. Voor hun neus! Backbone is het derde werk van dit geweldige circusgezelschap. Hun laatste show A Simple Space werd een groot internationaal succes en is meer dan 700 keer opgevoerd op 98 festivals en in theaters in 29 landen.