THE MIDNIGHT SPECIAL

THE MIDNIGHT SPECIAL

Just van Bommel, Laila Claessen en Lieke van der Vegt

Terug naar UITagenda

Als de dag in de nacht verandert, ondergaan we een magistrale metamorfose. Door de aantrekkingskracht die de duisternis uitoefent, transformeren drie performers in hun grootste angst. Een figuur schuifelt door het bos, vindt op de tast een touw en begint eraan te trekken. Uit een stinkende rivier stijgt een spontaan ontbrandende kroonluchter op. De figuur glimlacht goedkeurend. “Welkom bij THE MIDNIGHT SPECIAL.”

THE MIDNIGHT SPECIAL is een beeldende locatievoorstelling over de duisternis, geïnspireerd op sprookjes, mythen en ander werk van kunstenaars die obscuriteit romantiseren. In een hyper gestileerd en fragmentarisch theatraal toverspel krijgt de duisternis een stem. Samen proberen we de duisternis in de wereld, maar ook in onszelf, te omarmen. 

THE MIDNIGHT SPECIAL wordt gemaakt en gespeeld door Just van Bommel, Laila Claessen en Lieke van der Vegt. In 2019 ontmoetten zij elkaar op de performanceopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Nu is het moment daar om zichzelf als jong collectief te introduceren in het theaterlandschap onder de vlag van VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg.

Samen met partners als Cultura Nova biedt VIA ZUID talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten. Op Cultura Nova 2022 presenteren ook VIA ZUID-makers Celine Daemen, King Sisters en Roshanak Morrowatian hun nieuwste werk. Meer info over VIA ZUID en de makers vind je op www.viazuid.com.