A Thousand Fires

A Thousand Fires

Terug naar UITagenda

Met blote handen haalt het echtpaar Htwe Tin en Thein Shwe olie uit de grond bij hun huis, uit een zelfgebouwde boorput. Het echtpaar runt een ongereguleerd olieveld en ze produceren om de paar dagen een vat. Ze willen dat hun jongste zoon succesvol wordt en zo de armoede kan ontstijgen.

In Myanmar zijn veel van dit soort provisorische olievelden te vinden, waar mensen het verbouwen van gewassen hebben ingeruild voor het eigenhandig uit de grond pompen en verkopen van olie. Het is gevaarlijk en ongezond werk.

De documentaire biedt een inkijkje in een ongewoon bestaan; het slopende werk, de middagdutjes, maar ook de bezoekjes aan een waarzegger die het echtpaar hun toekomst voorspelt. Want in Myanmar is het mystieke nooit ver weg, ook niet in deze door olie besmeurde omgeving.

A Thousand Fires is een tedere, sfeervolle documentaire over een hard bestaan geleid met waardigheid en optimisme, en over het dorpse leven in het prachtige Myanmar.