Raymunda

Raymunda

Terug naar UITagenda

Vrijdag 15 juli zal de power-bluesformatie ‘Raymunda’ optreden in Muziekcafé de Tapperij aan de Bongerd 5 te Heerlen. Het optreden is gratis toegankelijk en start om 21.30 uur.

Raymunda
Op haar 14e had Raymunda al snel door dat je door te schrijven je traumatische jeugd kon verwerken. Op haar 14e is ze dan ook haar onveilige situatie ontvlucht en is gaan zwerven. Tijdens haar zwerftocht schreef ze verhalen en gedichten, waar later songteksten uit voortkwamen.

In 2015 formeerde ze de band Raymunda. De power Bluesband Raymunda met een mix van Blues, Rock, een vleugje Soul, Country en Jazz. Geïnspireerd door o.a. Etta James, Bonnie Raitt, Jimi Hendrix en een heleboel Rock uit de 60s/70s, brengt de band met veel emotie en sensatie de Blues/Rock die het ene moment opzweept en het andere moment een gevoelige snaar raakt. Met een nummer als “I’d Rather Go Blind" heeft Raymunda menig traantje veroorzaakt.

De band krijgt het steeds weer voor elkaar om het dak eraf spelen in menig zaal, kroeg of festival. In 2017 won de band de Four Roses Bourbon Blues contest waardoor ze de studio in konden duiken voor de opname van hun eerste album. De nummers zijn door Raymunda geschreven met uitzondering van een eentje die is gemaakt door Marcellino Vishnudatt en drie covers. Voor Raymunda is het een soort dagboek van haar leven 'the same old story ' zegt ze zelf, niet zo’n fijne jeugd met muziek als een uitlaatklep. In 2019 is het album "All Of Me" uitgebracht op LP en CD.

Haar teksten, doorspekt met ironie, emotie en soms een beetje pijn, hebben stuk voor stuk te maken met haar leven en dat is goed te voelen op het podium. Raymunda, de manier waarop ze zingt en waarop ze het publiek betrekt in haar emotie, maken deze band uniek. Ze zwerft nog steeds, wonende in haar oldtimer camper samen met haar hond Rex, scheurt zij van de ene gig naar de andere.

Raymunda zang
Martin Waliana gitaar
Amon Gijzemijter slide gitaar
Robin Kraag bas
Pat de Wolf drums