Babyvoorstelling Wacht 's even

Babyvoorstelling Wacht 's even

De Stilte (0,5 - 3 jaar)

Terug naar UITagenda

Een heerlijk rustige voorstelling voor de allerkleinsten.

Een wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur, een kleine piano. Maar wacht ’s even… Is hier iemand?

Met de wonderschone pianomuziek van Jeroen van Vliet wordt het vreemde vertrouwd in een nieuwe wereld, die op ooghoogte van de jonge kijkertjes in onze LIMBURGzaal tot leven komt. Twee personages verdwijnen en verschijnen in een ongerept landschap tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen… Hoe ga je om met iemand die anders is? Van wie je niet eens weet wat voor iemand het is? Een mens, een hond, een vogel? Gelukkig hoeven ze elkaar niet te veranderen.

Wacht ’s even.. blijf maar lekker wie je bent.

Over de Stilte
Dansgezelschap de Stilte wil met voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Het gezelschap is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Femke Somerwil en Gertien Bergstra zijn sinds de start verbonden aan het gezelschap. Hun werk kenmerkt zich in een voorliefde voor partnering en een strak stilistische danstaal. Beide makers hebben een onvoorwaardelijke liefde voor de creatie van dans voor kinderen.

De makers
Spel: Donna Scholten en Kaia Vercammen
Choreografie: Femke Somerwil en Gertien Bergstra
Decor en rekwisieten: Bert Vogels
Kostuums: Czakon
Lichtontwerp: Twan Mensen
Adviezen mime en fysiek theater: Andreas Simma
Dramaturgisch advies: Mojca Redjko
Met dank aan Gemeente Breda, Vrienden Podiumkunsten Breda, MAPPING – Creative Europe, Ministerie OC&W, Provincie Noord-Brabant.