Peul Jan

Peul Jan

Boeiuuhh!

Terug naar UITagenda

De mannen van Peul Jan zijn ontketend. Na twee jaar niet te hebben kunnen optreden met hun Oudejaarsconference gooien ze alle schroom van zich af met een nieuw theaterprogramma Boeiuuhh! Heerlenaren Paul Dolhain en Jan Widdershoven brengen een boeiend avondvullend programma met onvervalste cabaret waarin ze de maatschappij op de hak nemen vol sketches en muziek.

Wie is Peul Jan?
Paul Dolhain vormt samen met Jan Widdershoven het duo Peul Jan. In 2003 zijn ze gestart met het samen schrijven van Nederlandstalige luistermuziek, maar inmiddels doen ze veel meer dan dat. In 2004 stond Peul Jan met het eerste theaterprogramma ‘Debuut’ op de planken van Theater Lexor. Luistermuziek vormde de basis en het programma werd aaneengeregen met absurdistische anekdotes. Het smaakte naar meer waarna een jaar later het programma ‘Best tof’ volgde, een programma dat al meer richting cabaret ging, maar waar muziek de overhand bleef voeren.

Het plezier in cabaret groeide en groeide, waarna ze in 2006 zijn gestart met de Oudejaarsconference. Ook in deze voorstellingen blijft muziek een belangrijke rol spelen. Peul Jan bracht in totaal drie cd’s uit: de EP Debuut (2003), het album Dit ruikt naar Kroeg (2006) en de EP Tien (2013) ter ere van het tienjarig jubileum. Tien is tevens een knipoog naar het album Ten van Pearl Jam, waar de naam Peul Jan gekscherend aan is ontleend. Verder hebben ze een eenmalig carnavalsuitstapje gemaakt met het nummer ‘Op volle toere’ waarmee ze zeer verrassend het Heerlens Sjlagerkonkoers wonnen.