Opening The Heerlen Rooftop Project Daktuin

Opening The Heerlen Rooftop Project Daktuin

Terug naar UITagenda

Op donderdag 30 juni wordt The Heerlen Rooftop Project, oftewel de daktuin op parkeergarage Q-Park de Putgraaf in hartje Heerlen, feestelijk geopend.

Onder het motto Op je dak! organiseert SCHUNCK deze zomer the Heerlen Rooftop Project op het dak van parkeergarage Putgraaf. Het grijze parkeerdek wordt tijdelijk tot een kleinschalige urban farming tuin getransformeerd, om aandacht te vragen voor het thema klimaat, hittestress en groen in een stedelijke omgeving. De tuin is opgedeeld in groene kamers die biodiversiteit stimuleren en natuur de stad in brengen. Het architectencollectief Selvatico, één van de winnaars van de ideeënprijsvraag (2019), heeft het ontwerp gemaakt.

Feestelijke opening
De opening van de daktuin vindt plaats op 30 juni 2022, van 16.30 tot 20.00 uur. Onder het genot van een (alcoholvrij) drankje en een live jazz combo heffen we het glas op de start van Fase 2 van dit ambitieuze project.

Programma:
16.30 uur: inloop
17.00 uur: welkomstwoord door Kor Bonnema (Directeur Bestuurder SCHUNCK)
17.05 uur: uitleg over het project door Andrea Croé (Curator Architectuur SCHUNCK)
17.15 uur: opening door Roel Wever (Burgemeester Heerlen)

Aanmelden kan t/m donderdag 16 juni via een mail aan [email protected]. Na aanmelding volgen de verdere details. Bij slecht weer is er een alternatief programma.

Inspiratiesessie Open Oproep: Bouwen vanuit de Bodem
Voor architectuurprofessionals is er een voorprogramma in SCHUNCK met een open oproep van het Stimuleringsfonds Creative Industrie ‘Bouwen vanuit de bodem’, met onder meer twee inspirerende lezingen van Peter Veenstra (LOLA Landscape Architects) en Selvatico (ontwerpers van Rooftop Heerlen). Meer info en aanmelden.