Herman van Veen

Herman van Veen

77 'Dat kun je wel zien dat is hij'

Terug naar UITagenda

"Nu het weer een beetje mag, komen wij alsnog naar u toe, om het vieren in te halen."

Het zou een feestjaar worden, een vrolijk weerzien. Herman van Veen zou – hij is net zo oud als de gewapende vrede – met u zijn vijfenzeventigste verjaardag vieren en vrij naar Chawwa Wijnberg zingen: violen, anjelieren en een tas vol prei, wat hebben we te vieren, violen, anjelieren en een tas vol prei.

Toen kwam dat wereldwijde virus en weken we uit naar huis en wuifden we naar kinderen voor ramen. Gingen we beetje voor beetje en toen toch maar weer niet weer wel naar buiten. Zingen, spelen voor een handvol durvers in de zalen en de zaaltjes. Tot ook dat niet meer mocht.

We gaan elkaar toch weer zien
Nu het weer wel met mate mag, komt Herman alsnog naar u toe, om het vieren in te halen. Samen met Kees Dijkstra, Jannemien Cnossen en Edith Leerkes.

“Kijk ernaar uit.” – Herman van Veen

Over Herman van Veen
Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen tot op de dag van vandaag meer dan honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken en zo’n vijfhonderd schilderijen. Voor zowel zijn artistiek werk als zijn inzet voor projecten ten behoeve van vrede, veiligheid en verbondenheid is hij talloze malen onderscheiden. Herman is vader van vier kinderen en stiefvader van de weeseend Alfred Jodocus Kwak. Grootvader is hij van drie kleinkinderen.

In de pers
"Een abstract-biografische voorstelling met de luchtige diepgang die hem zo eigen is." - Parool

"Onvermoeibaar en onverslijtbaar. Ga het vooral aanschouwen." - Algemeen Dagblad ★★★★

"Herman van Veen gezien. Wil alleen maar zeggen: ga daar heen. Het is prachtig." - Andermans Veren

"Herman van Veen betovert". - De Volkskrant ★★★★★