Délicieux

Délicieux

Terug naar UITagenda

Wanneer kok Pierre Maceron zijn adellijke werkgever, de graaf van Chamfort, en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Maceron en zijn zoon nemen vervolgens een provinciale herberg over. Maar er is een mysterieuze vrouw voor nodig om Maceron het plezier in koken te laten hervinden. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant.

Gesitueerd aan de vooravond van de Franse Revolutie vertelt Délicieux ook het verhaal van een man die zichzelf bevrijdt van het regime door eenvoudigweg voor zichzelf te beginnen. Délicieux is een kostuumfilm waarin de culinaire hoogstandjes zich in even rap tempo opstapelen als de politieke, romantische én geestige verwikkelingen.

Een smakelijk feelgood drama.